Uw feedback is belangrijk

Heeft u iets gezien op de site wat niet klopt of mist u misschien een functie? Laat het ons weten via het onderstaande formulier.

Community

Groep Stichting Meijers en van Wijk

Stichting Meijers en van Wijk

Naam Wilco Heemskerk
Adres
Rotterdam
Telefoon 06-50630411
E-mailadres stichtingmeijersenvanwijk@hotmail.com
Stichting Meijers en van Wijk

Over deze groep

"Meijers en van Wijk" is een klein en hecht theatergezelschap bestaande uit spelers: Marina Meijers, Adrie van Wijk en Wilco Heemskerk.

Onder regie van Stephan Zeedijk en muzikale (accordeon) begeleiding van Joop Kluin spelen zij komische drama's waarin de volkse werkelijkheid een absurdischtische draai krijgt die vooral tot lachen. maar ook nadenken aanzet. Alle voorstellingen worden ook doorspekt met (vaak Nederlandstalige) liedjes.

Meijers en van Wijk wil theater dichter bij de huiskamers van de 'gewone' Nederlander krijgen door herkenbare thema's een vrolijke wending te geven. Soms licht vervreemdend omdat het leven nu eenmaal niet altijd 'gesneden koek' is!

In juni 2010 was de premiere van de eerste voorstelling: 'de Blije Doos'. Marina Meijers en Adrie van Wijk stellen in een wervelwind van dansante acts, zang en 'zinvol gesprek' de rol van de vrouw en die van het moederschap aan de kaak.

Het levert het jury oordeel "Het is toneel, theater maar ook cabaret" op. Een preciesere beschrijving van ons repertoire bestaat er eigenlijk niet!!

Juni 2011 volgde 'Op Onse Senuwe'. Een politiek-incorrecte comedy alias heerlijk herkenbaar (50 jarig) verjaardagsfeest van mevrouw (Adrie van Wijk). Haar vriendin (Marina Meijers) treft haar - op haar verjaardag - levensmoe aan. Ze lijkt haar enige gaste tot mijnheer (Wilco Heemskerk sloot zich aan bij het gezelschap) binnenkomt en het (af en toe) toch nog echt gezellig wordt.

'Op onse Senuwe' is daadwerkelijk tot enkele huiskamers op echte verjaardags- en jubilieumfeestjes doorgedrongen en is naast reguliere theatervoorstellingen (in oa 't Kapelletje, Zuidplein theater) ook op twee locaties als theaterdinner aangeboden (cafe ''In Den Berkenbrom" te Overschie en strandtent "de Fuut" in Den Haag).

December 2014 komt het langverwachte 'voorspel' op 'Op Onse Senuwe': Dorst! Hoe hebben mevrouwen mijnheer eigenlijk ontmoet?? Ditmaal geen advocaat en polonaise, maar tango met heel veel Hollandse passie.

Ik neem deel aan deze groep

Producties

Dorst (I)

Dorst (I)

3 deelnemers

Bezig met laden...