Uw feedback is belangrijk

Heeft u iets gezien op de site wat niet klopt of mist u misschien een functie? Laat het ons weten via het onderstaande formulier.

Artikelen op theaternetwerk

Gevraagd: GEZOCHT: ACTEURS / ACTRICES

Gevraagd door: Vrij Theater
Sinds: 12 november 2017

ENTHOUSIASTE SPELERS GEZOCHT!

Het Haagse Vrij Theater zoekt voor haar nieuwe productie ervaren spelers (m/v).

Woensdag 22 november starten de repetities voor de nieuwe productie van het Vrij Theater. "Huisgoden" (geschreven door Peer Wittenbols) is een hedendaags tragikomisch stuk, bevolkt door gewone mensen. Het zijn allen personages die de nodige deuken hebben opgelopen tijdens het leven, maar die er desondanks het beste van proberen te maken.

Inhoud: Ergens in Nederland staat flat De Hemelhof, die binnenkort in het kader van de stadsvernieuwing gesloopt zal worden. Het grootste deel van de bewoners is inmiddels naar elders vertrokken, de zeven kleurrijke achterblijvers wachten smachtend op de sleutels van de toegezegde sociale huurwoninkjes. Hun toekomstperspectief raakt echter volkomen ontregeld wanneer plots blijkt dat de projectontwikkelaar failliet is, en er van de sleuteloverdracht dus geen sprake zal zijn. De saamhorigheid onder deze individuen wordt vervolgens nogal zwaar op de proef gesteld. Een smakelijk portret van een ontheemde gemeenschap tegen de achtergrond van een immer veranderend Nederland.

"Schrijnende personages en vlotte dialogen - een stuk waarin humor en tragiek hand in hand gaan."

Personages: Charles Soesman, midden vijftig, kapper / Po San, midden twintig, Chinese illegaal, poffertjesbakker / Eva van der Neut, al jaren 40, autorijschoolhoudster /  Melanie Buller, 18, baanloos / Jordy Stornebrink, 22, baanloos / moedertje Cortebos, in de tachtig, weduwe / Cor Cortebos, 59, haar zoon.

Regisseur: Ron Kaat studeerde in 2005 af aan de Toneelacademie Maastricht als theatermaker, maakte en speelde voorstellingen bij o.a. Huis van Bourgondië, Over ’t IJ-festival, Fringe Festival, Festival Cement, theater Branoul in Den Haag en de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam. Zijn voorstellingen kenmerken zich door sterke beelden vol zeggingskracht. Ook was hij aan de SKVR verbonden als theaterdocent, gaf basis-, vervolg- en verdiepingscursussen toneel en is momenteel actief als freelance regisseur, docent drama en (stem)acteur.

Interesse? De auditie vindt plaats op woensdag 15 november, om aan de auditie te kunnen deelnemen, dien je je aan te melden via: secretarisvt@hotmail.com. De repetities starten de week erna en beslaan 30 woensdagvonden. Première en voorstellingen (8x), juni 2018 in het Vrij Theater te Den Haag.

Meer info: voorwaarden deelname productie zie: www.vrijtheater.nl

 

0 reacties op dit bericht

Bezig met laden...